Stroomstoring Leiderdorp

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Leiderdorp getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Leiderdorp?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Leiderdorp, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale nieuwswebsites
  • Lokale radiozenders
  • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel bericht over een stroomstoring en worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Leiderdorp, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram

Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #Leiderdorp om te zien of er berichten zijn geplaatst over een stroomstoring. Op Facebook kun je kijken op de pagina van de gemeente Leiderdorp of op lokale groepen waar inwoners elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen in de buurt.

Netbeheerder

Als laatste kun je ook contact opnemen met de netbeheerder van Leiderdorp, in dit geval Liander. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wanneer deze naar verwachting is opgelost. Je kunt Liander bereiken via het telefoonnummer 0800-9009.

Stroomstoring Leiderdorp op 14 juli 2021

Terugkomend op de stroomstoring in Leiderdorp op 14 juli 2021, deze begon rond 9 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 11 uur. Volgens Liander werd de storing veroorzaakt door een defecte kabel. Hierdoor zaten ongeveer 2000 huishoudens zonder stroom.

De stroomstoring had verschillende gevolgen voor inwoners van Leiderdorp. Zo waren veel winkels gesloten en konden mensen niet thuis werken. Ook waren verkeerslichten uitgevallen, waardoor het verkeer op sommige plekken vastliep.

Liander heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen en heeft daarbij ook samengewerkt met de gemeente Leiderdorp. Gelukkig was de storing na ongeveer 2 uur verholpen en hadden inwoners weer stroom.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Leiderdorp. Het raadplegen van lokale nieuwsbronnen, sociale media en de netbeheerder zijn hierbij de meest voor de hand liggende opties. In het geval van de stroomstoring op 14 juli 2021 heeft Liander hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen en hebben inwoners na ongeveer 2 uur weer stroom gekregen.

Plaats een reactie