Stroomstoring Lelystad

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Lelystad opgeschrikt door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Lelystad en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Lelystad?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Lelystad. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep Flevoland en Lelystad Nieuws brengen vaak als eerste het nieuws over een stroomstoring naar buiten.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Lelystad is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Lelystad. Vaak delen mensen hun ervaringen en klachten over de stroomstoring op sociale media. Ook netbeheerder Liander is actief op sociale media en deelt hier updates over de stroomstoring.

Als je zelf zonder stroom zit, kun je dit melden bij Liander. Dit kan via de website of telefonisch. Liander heeft een speciaal telefoonnummer voor storingen: 0800-9009. Hier kun je 24 uur per dag terecht voor het melden van een stroomstoring.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid. Schakel alle elektrische apparaten uit en trek de stekkers uit het stopcontact. Dit voorkomt dat er schade ontstaat aan de apparaten als de stroom weer terugkomt.

Als het donker is, zorg dan voor voldoende verlichting. Gebruik bijvoorbeeld kaarsen of een zaklamp. Let hierbij wel op de veiligheid en zet kaarsen niet in de buurt van brandbaar materiaal.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot warm water en verwarming. Zorg daarom voor warme kleding en dekens om jezelf warm te houden.

Als je afhankelijk bent van elektrische apparaten, zoals een medisch apparaat, is het belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Zorg voor een noodvoorziening, zoals een generator of een accu, zodat je deze apparaten kunt blijven gebruiken tijdens een stroomstoring.

Wat doet netbeheerder Liander bij een stroomstoring?

Netbeheerder Liander is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het energienetwerk in Lelystad. Bij een stroomstoring doet Liander er alles aan om de storing zo snel mogelijk op te lossen.

Liander heeft een storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is. Als er een stroomstoring is, krijgt Liander automatisch een melding hiervan. Vervolgens gaat Liander aan de slag om de oorzaak van de storing te achterhalen en deze op te lossen.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan Liander noodstroomvoorzieningen inzetten. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij ziekenhuizen en andere vitale instellingen. Ook kan Liander communiceren met de getroffen inwoners en bedrijven om hen op de hoogte te houden van de voortgang van de storing.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Lelystad en wat je kunt doen als je zonder stroom zit. Raadpleeg het lokale nieuws of sociale media voor updates over de stroomstoring. Meld een stroomstoring bij netbeheerder Liander en zorg voor je eigen veiligheid en comfort tijdens de stroomstoring.

Plaats een reactie