Stroomstoring Lingewaard: Hoe blijf je op de hoogte?

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen en hoe je op de hoogte blijft van de situatie. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring in Lingewaard en hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie.

Wat is er gebeurd?

Op 12 augustus 2021 werd Lingewaard getroffen door een stroomstoring. De storing begon rond 14:00 uur en duurde tot ongeveer 16:30 uur. Het was een flinke storing waarbij ongeveer 20.000 huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation.

Hoe blijf je op de hoogte?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Dit kan via internet, radio of televisie. Het is daarom handig om deze kanalen in de gaten te houden. In Lingewaard zijn er verschillende lokale nieuwsbronnen zoals de Gelderlander en Omroep Lingewaard.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook handig zijn om op de hoogte te blijven van een stroomstoring. Veel mensen delen hun ervaringen en updates op deze kanalen. Het is daarom handig om te zoeken naar hashtags zoals #stroomstoring of #lingewaard om op de hoogte te blijven.

Netbeheerder

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het oplossen van de stroomstoring. Het is daarom handig om de website van de netbeheerder te raadplegen voor updates. In Lingewaard is Liander de netbeheerder. Op de website van Liander kun je de actuele storingen bekijken en updates lezen over de situatie.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

Controleer of het een algemene storing is

Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk een algemene storing. Als alleen jouw huis zonder stroom zit, kan het zijn dat er een probleem is met de elektriciteitsaansluiting van jouw huis.

Meld de storing bij de netbeheerder

Als het een algemene storing is, meld dit dan bij de netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch. De netbeheerder zal dan zo snel mogelijk proberen de storing op te lossen.

Neem voorzorgsmaatregelen

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zet bijvoorbeeld de koelkast en vriezer dicht om de kou binnen te houden. Schakel elektrische apparaten uit om te voorkomen dat ze beschadigd raken als de stroom weer aangaat.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de situatie door de lokale nieuwsbronnen, sociale media en de website van de netbeheerder in de gaten te houden. Zo weet je wanneer de stroom weer aangaat en kun je voorbereid zijn op de situatie.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen en hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie. In Lingewaard zijn er verschillende manieren om op de hoogte te blijven zoals lokale nieuwsbronnen, sociale media en de website van de netbeheerder. Door voorzorgsmaatregelen te nemen en op de hoogte te blijven van de situatie, kun je de overlast van een stroomstoring beperken.

Plaats een reactie