Stroomstoring Lochem: Wat te doen en hoe op de hoogte te blijven

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan een ongemakkelijke situatie zijn, vooral als je niet weet wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. In dit artikel bespreken we de recente stroomstoring in Lochem en hoe je op de hoogte kunt blijven van stroomstoringen in jouw omgeving.

Stroomstoring Lochem

Op 22 juni 2021 werd Lochem getroffen door een stroomstoring. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde ongeveer 2 uur. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor kwamen ongeveer 10.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.

De stroomstoring had gevolgen voor verschillende bedrijven en organisaties in Lochem. Zo moesten sommige winkels hun deuren sluiten en werden afspraken bij de huisartsenpraktijk afgezegd. Ook het treinverkeer tussen Zutphen en Lochem werd tijdelijk stilgelegd.

Hoe blijf je op de hoogte van stroomstoringen?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de situatie. Hieronder vind je een aantal manieren om op de hoogte te blijven:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen hebben vaak de meest actuele informatie over de situatie en kunnen je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang de storing naar verwachting zal duren.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een handige manier zijn om op de hoogte te blijven van een stroomstoring. Veel netbeheerders en energiebedrijven hebben een Twitter-account waarop ze updates plaatsen over storingen en de voortgang van het herstel. Ook kun je via sociale media contact opnemen met andere mensen in jouw omgeving om te vragen of zij ook last hebben van de storing.

Storingenkaart

Sommige netbeheerders hebben een storingenkaart op hun website waarop je kunt zien waar er op dit moment storingen zijn en hoeveel huishoudens en bedrijven er getroffen zijn. Op deze manier kun je snel zien of er een storing is in jouw omgeving en hoe groot de impact is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

Controleer of het een algemene storing is

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, controleer dan eerst of het een algemene storing is. Kijk of de buren ook geen stroom hebben en of de straatverlichting nog brandt. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat er een algemene storing is.

Bel de netbeheerder

Als je denkt dat er een storing is, bel dan de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang het naar verwachting zal duren. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat op je energierekening.

Bereid je voor op een langere storing

Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, is het belangrijk om je voor te bereiden. Zorg dat je voldoende water en voedsel in huis hebt en dat je een zaklamp en batterijen bij de hand hebt. Ook kun je ervoor kiezen om een generator te huren als je langere tijd zonder stroom zit.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van de situatie en je goed voor te bereiden, kun je de impact van de storing beperken. Blijf op de hoogte via lokale nieuwsbronnen, sociale media en de storingenkaart van de netbeheerder en bereid je voor op een langere storing door voldoende water, voedsel en andere benodigdheden in huis te hebben.

Plaats een reactie