Stroomstoring Loon op Zand

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Loon op Zand getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio en televisie. Op de website van Omroep Brabant bijvoorbeeld, kun je altijd het laatste nieuws uit de regio vinden. Ook via de radio en televisie worden stroomstoringen vaak gemeld.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #LoonopZand om te zien of er al berichten zijn geplaatst over een mogelijke storing. Ook kun je de pagina van jouw netbeheerder volgen, zij plaatsen vaak updates over storingen en de verwachte duur van de storing.

Netbeheerder

Als je erachter bent gekomen dat er inderdaad een stroomstoring is in jouw buurt, kun je het beste contact opnemen met jouw netbeheerder. Zij zijn verantwoordelijk voor het oplossen van de storing en kunnen je meer informatie geven over de verwachte duur van de storing. Je kunt de netbeheerder bereiken via het storingsnummer dat op jouw energierekening staat vermeld.

Stroomstoring Loon op Zand

Terug naar de stroomstoring in Loon op Zand. De storing begon rond 9 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. Veel inwoners zaten zonder stroom en ook enkele bedrijven waren getroffen. De oorzaak van de storing was een defecte kabel, zo meldde netbeheerder Enexis. Het duurde enige tijd voordat de kabel was gerepareerd en de stroom weer kon worden ingeschakeld.

De stroomstoring had ook gevolgen voor het verkeer. Zo waren enkele verkeerslichten uitgevallen en moesten automobilisten extra opletten op de weg. Ook enkele winkels en horecagelegenheden waren gesloten vanwege de storing.

Al met al was de stroomstoring in Loon op Zand een vervelende situatie voor veel inwoners en bedrijven. Gelukkig werd de storing snel opgelost en konden de meeste mensen in de loop van de middag weer gebruik maken van stroom.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben voor jouw dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om er snel achter te komen of er een storing is in jouw buurt. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media en neem contact op met jouw netbeheerder voor meer informatie. Zo kun je snel op de hoogte zijn van de situatie en eventueel maatregelen nemen.

Plaats een reactie