Stroomstoring Meppel

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Meppel opgeschrikt door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Meppel?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Meppel, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio en televisie. Op de website van RTV Drenthe bijvoorbeeld, kun je het laatste nieuws uit de regio volgen. Ook de website van de gemeente Meppel kan informatie verschaffen over een stroomstoring.

Daarnaast kun je ook de lokale radiozenders in de gaten houden. Radio Meppel bijvoorbeeld, is een lokale omroep die regelmatig nieuwsberichten uitzendt over de stad en haar inwoners. Ook de regionale zender Radio Drenthe kan informatie verschaffen over een stroomstoring in Meppel.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Meppel, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook bijvoorbeeld, kun je zoeken naar berichten van andere gebruikers die mogelijk ook last hebben van de stroomstoring. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Meppel, kun je snel en gemakkelijk informatie vinden over de situatie.

Daarnaast kun je ook de accounts van de lokale nieuwsbronnen volgen op sociale media. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio en kun je snel reageren op eventuele ontwikkelingen.

Netbeheerder

Tot slot kun je ook contact opnemen met de netbeheerder van Meppel, Enexis. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van het elektriciteitsnetwerk in de stad. Door te bellen naar het storingsnummer van Enexis (0800-9009), kun je informatie krijgen over de oorzaak en de verwachte duur van de stroomstoring.

Daarnaast kun je ook de website van Enexis raadplegen. Hier kun je een kaart vinden met actuele storingen in het elektriciteitsnetwerk. Door je postcode en huisnummer in te voeren, kun je zien of er op jouw adres sprake is van een stroomstoring.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Meppel. Door het lokale nieuws te raadplegen, sociale media te gebruiken of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel en gemakkelijk informatie vinden over de situatie. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen, zodat je hierop kunt anticiperen en jezelf en anderen kunt beschermen.

Plaats een reactie