Stroomstoring Middelburg

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Middelburg en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Middelburg

Op 15 juni 2021 werd Middelburg getroffen door een stroomstoring. Het was een flinke storing die ervoor zorgde dat veel huishoudens en bedrijven zonder stroom kwamen te zitten. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 12 uur ’s middags. De oorzaak van de storing was een defecte kabel in een transformatorhuisje.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Middelburg. Veel bedrijven moesten hun deuren sluiten en ook het openbaar vervoer ondervond hinder. Mensen konden niet meer pinnen en sommige mensen zaten zonder verwarming en warm water. Gelukkig werd er snel gehandeld en was de storing na een paar uur verholpen.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als je denkt dat er een stroomstoring is in jouw buurt, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Middelburg is dat Enduris.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van social media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in jouw buurt. Vaak worden er ook updates geplaatst door de netbeheerder of de gemeente. Het is ook handig om te kijken of je buren ook last hebben van de storing. Als zij ook zonder stroom zitten, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er sprake is van een stroomstoring, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dat het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dat het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als de stoppen opnieuw doorslaan, is er waarschijnlijk sprake van een probleem in de elektrische installatie.
  3. Als er geen sprake is van doorgeslagen stoppen, kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of er sprake is van een stroomstoring en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.
  4. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met kaarsen en andere open vuur. Zorg er ook voor dat je koelkast en vriezer gesloten blijven om bederf van voedsel te voorkomen.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Als je denkt dat er sprake is van een stroomstoring, kun je het lokale nieuws raadplegen of gebruik maken van social media. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met open vuur en om je koelkast en vriezer gesloten te houden. Hopelijk heb je iets aan deze tips als je ooit te maken krijgt met een stroomstoring.

Plaats een reactie