Stroomstoring Midden-Drenthe

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw omgeving. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die onlangs plaatsvond in Midden-Drenthe en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw omgeving.

De stroomstoring in Midden-Drenthe

Op 15 maart 2021 werd Midden-Drenthe getroffen door een stroomstoring. Het ging om een grote storing die duizenden huishoudens trof. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor viel de stroom uit in verschillende dorpen en steden in Midden-Drenthe, waaronder Beilen, Westerbork en Smilde.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo vielen verkeerslichten uit, werkten pinautomaten niet meer en konden mensen niet meer koken of televisie kijken. Ook bedrijven werden getroffen door de storing, waardoor sommige hun deuren moesten sluiten.

Netbeheerder Enexis was snel ter plaatse om de storing te verhelpen. Het duurde echter enkele uren voordat de stroom weer terug was. Enexis heeft aangegeven dat ze de oorzaak van de storing nog verder gaan onderzoeken om te voorkomen dat dit in de toekomst opnieuw gebeurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw omgeving?

Als er een stroomstoring is in jouw omgeving, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw omgeving. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw omgeving, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je dus snel informeren.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om erachter te komen of er een stroomstoring is. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in jouw omgeving. Ook kun je via deze kanalen contact opnemen met je netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is.

Netbeheerder

Als je vermoedt dat er een stroomstoring is, kun je ook contact opnemen met je netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of er inderdaad een storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn. Het telefoonnummer van je netbeheerder kun je vinden op je energierekening.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in jouw omgeving, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, controleer dan eerst of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Haal stekkers uit stopcontacten

Haal alle stekkers uit de stopcontacten om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Als er namelijk een piekspanning ontstaat bij het terugkeren van de stroom, kan dit schade veroorzaken aan apparaten die nog in het stopcontact zitten.

Gebruik een zaklamp

Als het donker is, is het handig om een zaklamp bij de hand te hebben. Zo kun je jezelf en anderen veilig door het huis leiden.

Blijf uit de buurt van kaarsen

Als je kaarsen gebruikt als verlichting, zorg er dan voor dat je deze niet onbeheerd achterlaat. Kaarsen kunnen namelijk brand veroorzaken als je niet oppast.

Bel de netbeheerder

Als je vermoedt dat er een stroomstoring is, bel dan de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw omgeving. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je netbeheerder kun je erachter komen of er een stroomstoring is en wat je moet doen. Door de tips op te volgen bij een stroomstoring kun je ervoor zorgen dat je jezelf en anderen veilig houdt.

Plaats een reactie