Stroomstoring Midden-Groningen

Op 10 februari 2021 werd Midden-Groningen getroffen door een grote stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. De storing duurde enkele uren en had grote gevolgen voor de regio.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Midden-Groningen?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Midden-Groningen. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals RTV Noord en OOG Radio en Televisie brengen regelmatig updates over stroomstoringen in de regio.

Een andere manier om op de hoogte te blijven van stroomstoringen is via sociale media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Ook de netbeheerder Enexis plaatst regelmatig updates over storingen op hun Twitter-account.

Daarnaast kun je ook de website van Enexis raadplegen. Op de website kun je een kaart vinden met actuele storingen in het netwerk. Hierop kun je zien of er een storing is in jouw buurt en wat de verwachte oplostijd is.

De gevolgen van de stroomstoring in Midden-Groningen

De stroomstoring in Midden-Groningen had grote gevolgen voor de regio. Duizenden huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. Dit had onder andere gevolgen voor de verkeerslichten, waardoor het verkeer op sommige plekken vastliep. Ook waren veel winkels en restaurants gesloten vanwege de storing.

Daarnaast had de stroomstoring ook gevolgen voor de zorg. Zo moesten enkele pati├źnten van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen vanwege de storing. Ook de thuiszorg had te maken met de gevolgen van de stroomstoring.

De stroomstoring duurde enkele uren en werd uiteindelijk opgelost door Enexis. Het transformatorstation waar de storing was ontstaan, moest worden gerepareerd voordat de stroom weer kon worden ingeschakeld.

Wat kun je doen tijdens een stroomstoring?

Een stroomstoring kan vervelende gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hieronder vind je enkele tips:

  • Zorg dat je altijd een zaklamp en batterijen in huis hebt.
  • Laad je telefoon en andere apparaten op voordat de stroom uitvalt.
  • Sluit apparaten die gevoelig zijn voor stroomstoringen, zoals computers en televisies, aan op een overspanningsbeveiliging.
  • Sluit deuren en ramen om warmteverlies te voorkomen.
  • Controleer of je buren ook last hebben van de stroomstoring.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan het verstandig zijn om naar een opvanglocatie te gaan. Deze locaties worden vaak door de gemeente georganiseerd en bieden onderdak en verzorging aan mensen die door de stroomstoring in de problemen zijn gekomen.

Conclusie

Een stroomstoring kan grote gevolgen hebben voor de regio. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te zijn en op de hoogte te blijven van eventuele storingen. Door het volgen van het lokale nieuws, sociale media en de website van Enexis kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring in Midden-Groningen. Zorg daarnaast dat je altijd een aantal voorzorgsmaatregelen neemt, zodat je goed voorbereid bent als de stroom uitvalt.

Plaats een reactie