Stroomstoring Noordenveld

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Noordenveld getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Noordenveld en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Noordenveld?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Noordenveld. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale omroepen zoals RTV Drenthe en Radio Noordenveld zullen vaak als eerste berichten over een stroomstoring in de regio.

Een andere manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring is via sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Noordenveld. Vaak zullen mensen hun ervaringen delen en elkaar informeren over de situatie. Ook netbeheerders zoals Enexis en Liander zullen via hun sociale media kanalen updates geven over de stroomstoring en de voortgang van het herstel.

Als je geen toegang hebt tot internet, radio of televisie, kun je ook bellen naar het storingsnummer van je netbeheerder. Dit nummer staat vermeld op je energierekening en op de website van je netbeheerder. Door het storingsnummer te bellen, kun je informatie krijgen over de stroomstoring en de verwachte duur van het herstel.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid. Zet bijvoorbeeld kaarsen en olielampen op een veilige plek en zorg dat je altijd een zaklamp bij de hand hebt. Schakel ook alle elektrische apparaten uit om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, kan het handig zijn om een noodpakket samen te stellen. Hierin kun je bijvoorbeeld kaarsen, lucifers, een radio op batterijen, een zaklamp, water en houdbaar voedsel bewaren. Zo ben je voorbereid op een langere periode zonder stroom.

Als de stroomstoring langer dan een paar uur duurt, kan het ook handig zijn om bij vrienden of familie te gaan logeren. Zij hebben waarschijnlijk wel stroom en kunnen je helpen om de periode zonder stroom door te komen.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van de situatie en voorbereid te zijn op een langere periode zonder stroom, kun je de gevolgen beperken. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media of het storingsnummer van je netbeheerder om op de hoogte te blijven van de stroomstoring en volg de instructies van de netbeheerder op. Zo kun je ervoor zorgen dat je veilig blijft en de periode zonder stroom zo goed mogelijk doorkomt.

Plaats een reactie