Stroomstoring Oegstgeest

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het lang duurt. In Oegstgeest is dit onlangs gebeurd en veel mensen vroegen zich af hoe ze erachter konden komen wat er aan de hand was. In dit artikel vertellen we je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Oegstgeest.

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Oegstgeest, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio en televisie. Op de website van de gemeente Oegstgeest kun je bijvoorbeeld informatie vinden over actuele storingen en werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk. Ook lokale nieuwswebsites, zoals Leidsch Dagblad en Unity.nu, houden je op de hoogte van eventuele stroomstoringen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Oegstgeest, is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #oegstgeest om te zien of er mensen zijn die hierover tweeten. Ook op Facebook kun je in lokale groepen kijken of er berichten zijn geplaatst over een stroomstoring. Het voordeel van sociale media is dat je vaak snel reacties krijgt van andere mensen die ook last hebben van de storing.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen wat de oorzaak is van een stroomstoring in Oegstgeest, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Oegstgeest is dit Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en kun je ook zien of er al storingen bekend zijn in jouw buurt. Als je telefonisch contact opneemt met Liander, krijg je vaak een bandje te horen waarop wordt verteld of er storingen zijn en wat de verwachte duur van de storing is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Oegstgeest, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Hiermee voorkom je dat deze apparaten beschadigd raken als de stroom weer terugkomt.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting, maar gebruik een zaklamp. Kaarsen kunnen namelijk brand veroorzaken.
  • Als de stroomstoring lang duurt en je hebt geen verwarming, zorg dan voor warme kleding en dekens.
  • Als je een elektrische deur hebt, zorg dan dat je deze opent voordat de batterij leeg is.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een storing is in Oegstgeest. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van eventuele storingen. Als je weet wat je moet doen bij een stroomstoring, kun je de overlast zoveel mogelijk beperken.

Plaats een reactie