Stroomstoring Oost Gelre

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Oost Gelre getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Oost Gelre en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Oost Gelre?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Oost Gelre. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale omroepen zoals Optimaal FM en Gelre FM zullen bijvoorbeeld snel berichten over een stroomstoring in de regio.

Een andere manier om op de hoogte te blijven van een stroomstoring is via sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Oost Gelre. Vaak zullen mensen hun ervaringen delen en elkaar informeren over de situatie. Ook de netbeheerder, in dit geval Liander, zal via sociale media updates geven over de stroomstoring en de voortgang van het herstel.

Tot slot kun je ook de website van Liander raadplegen. Hier kun je via de storingschecker zien of er een storing is in jouw buurt en wat de verwachte duur van de storing is. Ook kun je hier een melding maken van de storing.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te kijken of je buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring in de buurt. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de netbeheerder, Liander. Dit kan via het storingsnummer 0800-9009. Hier kun je ook terecht voor informatie over de verwachte duur van de storing en het herstel.

Als je alleen zonder stroom zit, kan het zijn dat er sprake is van een probleem in jouw woning. Controleer dan eerst of de stoppen niet zijn doorgeslagen en of de aardlekschakelaar niet is uitgeschakeld. Als dit niet het geval is, kun je het beste een elektricien inschakelen om het probleem te verhelpen.

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met kaarsen en andere open vuurbronnen. Zorg ook dat je voldoende drinkwater en voedsel in huis hebt, vooral als de stroomstoring langere tijd duurt.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van de situatie en rustig te blijven, kun je de gevolgen beperken. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media en de website van de netbeheerder om op de hoogte te blijven van de stroomstoring en de verwachte duur van het herstel. Als je zonder stroom zit, kun je het beste contact opnemen met de netbeheerder en voorzichtig zijn met open vuurbronnen.

Plaats een reactie