Stroomstoring Oostzaan

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die onlangs plaatsvond in Oostzaan.

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Oostzaan?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Oostzaan. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Vaak wordt er bij een stroomstoring een bericht geplaatst op de website van de netbeheerder. In het geval van Oostzaan is dat Liander.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Oostzaan, is door gebruik te maken van social media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Door te zoeken op de hashtag #stroomstoring of #oostzaan kun je snel zien of er een storing is en wat de status daarvan is.

De stroomstoring in Oostzaan

Op 23 juni 2021 was er een stroomstoring in Oostzaan. De storing begon rond 10 uur in de ochtend en duurde ongeveer 2 uur. In totaal waren er ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven getroffen door de storing.

Liander heeft direct gereageerd op de storing en heeft monteurs ingezet om het probleem op te lossen. De oorzaak van de storing was een defecte kabel. Deze kabel is vervolgens gerepareerd, waardoor de stroomvoorziening weer kon worden hersteld.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Oostzaan. Zo waren er bedrijven die hun werkzaamheden moesten stilleggen en waren er huishoudens die zonder stroom zaten. Ook het verkeer ondervond hinder van de storing, omdat verkeerslichten niet werkten.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  • Bel de netbeheerder om de storing te melden. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat op de energierekening.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt.
  • Gebruik geen kaarsen of andere open vuurbronnen om te voorkomen dat er brand ontstaat.
  • Als je afhankelijk bent van stroom voor medische apparatuur, neem dan contact op met de huisarts of het ziekenhuis.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk overlast ondervindt van een stroomstoring.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. Door het volgen van het lokale nieuws en het gebruik van social media kun je snel zien of er een storing is en wat de status daarvan is. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te nemen. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk overlast ondervindt van een stroomstoring.

Plaats een reactie