Stroomstoring Oude IJsselstreek

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in de Oude IJsselstreek en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in de Oude IJsselstreek

Op 12 mei 2021 vond er een stroomstoring plaats in de Oude IJsselstreek. Het ging om een grote storing die duizenden huishoudens trof. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. Veel mensen zaten zonder stroom en ook het openbaar vervoer ondervond hinder van de storing.

De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor viel de stroom uit in een groot gebied. Netbeheerder Liander heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Rond 1 uur ’s middags was de storing verholpen en hadden alle huishoudens weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is en hoe lang de storing gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je snel informeren over de situatie.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in jouw omgeving. Ook kun je via deze kanalen contact opnemen met je netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen wat er aan de hand is bij een stroomstoring, kun je ook contact opnemen met je netbeheerder. In Nederland zijn er verschillende netbeheerders actief, afhankelijk van waar je woont. Op de website van je netbeheerder kun je vaak informatie vinden over stroomstoringen en kun je ook een storing melden.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, controleer dan eerst of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Meld de storing bij je netbeheerder

Als je vermoedt dat er sprake is van een stroomstoring, meld dit dan bij je netbeheerder. Dit kan via de website of telefonisch. Geef hierbij duidelijk aan wat er aan de hand is en waar je woont.

Haal de stekkers uit het stopcontact

Haal de stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer aangaat.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen als noodverlichting, dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een ander veilig alternatief.

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van elektrische apparaten als de stroom is uitgevallen. Als de stroom weer aangaat, kan er een piekspanning ontstaan die schade kan veroorzaken aan apparaten die op dat moment aan staan.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw buurt. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met je netbeheerder kun je snel achterhalen wat er aan de hand is. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie