Stroomstoring Pekela

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Pekela getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Pekela zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Pekela?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Pekela, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van RTV Noord, de regionale omroep van Groningen, werd al snel melding gemaakt van de stroomstoring in Pekela. Ook op de website van Enexis, de netbeheerder van de regio, was informatie te vinden over de storing.

Sociale media

Naast de traditionele nieuwsbronnen, kan ook sociale media een handige manier zijn om op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Pekela. Op Twitter en Facebook werden al snel berichten geplaatst over de storing. Zo werden er foto’s gedeeld van donkere straten en werden mensen opgeroepen om elkaar te helpen waar nodig.

Enexis app

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Pekela, is door gebruik te maken van de Enexis app. Met deze app kun je snel en gemakkelijk zien of er een storing is in jouw buurt. Ook kun je via de app een melding ontvangen wanneer de storing is verholpen en de stroom weer is ingeschakeld.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Wanneer je merkt dat er een stroomstoring is in Pekela, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  2. Bel de netbeheerder. In Pekela is dit Enexis. Het telefoonnummer van Enexis is 0800-9009. Via dit nummer kun je een storing melden en krijg je informatie over de verwachte duur van de storing.
  3. Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Hiermee voorkom je dat deze apparaten beschadigd raken wanneer de stroom weer wordt ingeschakeld.
  4. Gebruik geen kaarsen of andere open vuurbronnen om je huis te verlichten. Dit kan gevaarlijk zijn en brand veroorzaken.
  5. Probeer zo min mogelijk de koelkast en vriezer te openen. Hierdoor blijft de koude lucht langer in de apparaten en blijven de etenswaren langer goed.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een storing is in Pekela. Door het lokale nieuws te raadplegen, sociale media te gebruiken of de Enexis app te downloaden, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Belangrijk is om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie