Stroomstoring Pijnacker-Nootdorp

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Pijnacker-Nootdorp getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Pijnacker-Nootdorp, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale nieuwswebsites
  • Lokale radiozenders
  • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel bericht over een stroomstoring en worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Pijnacker-Nootdorp, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan:

  • Twitter
  • Facebook
  • Nextdoor

Op deze platforms delen inwoners vaak snel informatie over een stroomstoring en kunnen ze elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook netbeheerders zoals Stedin en Liander zijn actief op sociale media en delen informatie over stroomstoringen.

Netbeheerder

Als je er niet achter kunt komen of er een stroomstoring is via lokale nieuwsbronnen of sociale media, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Pijnacker-Nootdorp is dit Stedin. Via de website van Stedin kun je een storing melden en kun je ook zien of er al een storing bekend is in jouw buurt.

Impact van de stroomstoring

De stroomstoring in Pijnacker-Nootdorp had een grote impact op de inwoners. Veel mensen zaten zonder stroom en konden hierdoor niet werken, televisie kijken of hun telefoon opladen. Ook supermarkten en andere winkels moesten hun deuren sluiten vanwege de stroomstoring.

De oorzaak van de stroomstoring was een defecte kabel in een verdeelstation. Stedin heeft hard gewerkt om de storing zo snel mogelijk te verhelpen en de stroomvoorziening weer te herstellen. Rond 12 uur ’s middags was de storing verholpen en hadden alle inwoners weer stroom.

Conclusie

Een stroomstoring kan veel impact hebben op het dagelijks leven van inwoners. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Raadpleeg lokale nieuwsbronnen, sociale media of neem contact op met de netbeheerder. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en kun je jezelf voorbereiden op een eventuele stroomstoring.

Plaats een reactie