Stroomstoring Reimerswaal

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Reimerswaal en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in deze gemeente.

De stroomstoring in Reimerswaal

Op 12 januari 2021 vond er een stroomstoring plaats in Reimerswaal. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. Het was niet de eerste keer dat er een stroomstoring plaatsvond in deze gemeente. In 2019 was er ook al een storing die enkele uren duurde.

De oorzaak van de stroomstoring in 2021 was een defecte kabel. Hierdoor viel de stroom uit in een groot deel van de gemeente. Veel huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten, wat voor veel overlast zorgde. Zo konden mensen niet werken, waren winkels gesloten en konden mensen niet koken of televisie kijken.

De netbeheerder heeft er alles aan gedaan om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Monteurs zijn direct aan de slag gegaan om de defecte kabel te vervangen. Rond 2 uur ’s middags was de storing verholpen en hadden alle huishoudens en bedrijven weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Reimerswaal?

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Reimerswaal, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Reimerswaal, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale kranten
  • Lokale radiozenders
  • Lokale televisiezenders
  • Lokale nieuwssites

Als er een stroomstoring plaatsvindt, zullen deze nieuwsbronnen hier vaak als eerste over berichten. Houd deze kanalen dus goed in de gaten als je wilt weten of er een stroomstoring is in Reimerswaal.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Reimerswaal, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan Twitter en Facebook. Veel mensen zullen hier namelijk over praten als er een storing plaatsvindt.

Als je Twitter gebruikt, kun je zoeken op hashtags als #stroomstoring of #reimerswaal. Op Facebook kun je zoeken naar berichten van lokale groepen of pagina’s. Ook kun je een oproep plaatsen in een lokale Facebookgroep om te vragen of er mensen zijn die last hebben van een stroomstoring.

Netbeheerder

Tot slot kun je ook contact opnemen met de netbeheerder als je wilt weten of er een stroomstoring is in Reimerswaal. In dit geval is dat Enduris. Je kunt Enduris bereiken via het telefoonnummer 0113-74 11 00. Hier kun je terecht voor informatie over storingen en de verwachte duur van de storing.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Reimerswaal, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Zo kun je het lokale nieuws volgen, sociale media raadplegen of contact opnemen met de netbeheerder. Door deze kanalen in de gaten te houden, kun je snel op de hoogte zijn van een eventuele stroomstoring en hierop anticiperen.

Plaats een reactie