Stroomstoring Reusel-De Mierden

Op 12 mei 2021 werd Reusel-De Mierden getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in jouw buurt?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep Brabant en Eindhovens Dagblad houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio.

Op de website van Omroep Brabant kun je bijvoorbeeld het laatste nieuws uit de regio bekijken. Als er een stroomstoring is, zal dit hoogstwaarschijnlijk worden vermeld op de website. Ook kun je via de website van Eindhovens Dagblad op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de regio. Hier kun je ook terecht voor live-updates over de stroomstoring.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over de stroomstoring. Gebruik hiervoor de hashtag #stroomstoring of #reuseldemierden. Op deze manier kun je zien wat andere mensen in jouw buurt te zeggen hebben over de stroomstoring.

Daarnaast kun je ook de Facebookpagina van jouw gemeente raadplegen. Hier worden vaak updates geplaatst over actuele gebeurtenissen in de regio, waaronder stroomstoringen.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen wat de oorzaak is van de stroomstoring en wanneer de stroom weer terugkomt, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In het geval van Reusel-De Mierden is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je zien of er al een storing bekend is in jouw buurt.

Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met de netbeheerder. Enexis is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0800-9009. Hier kun je terecht voor vragen over de stroomstoring en wanneer de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Raadpleeg het lokale nieuws via internet, radio of televisie, zoek op sociale media naar berichten over de stroomstoring en neem contact op met de netbeheerder voor meer informatie. Zo kun je op de hoogte blijven van de actuele situatie en weet je wanneer de stroom weer terugkomt.

Plaats een reactie