Stroomstoring Rijssen-Holten

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Rijssen-Holten getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Rijssen-Holten en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Rijssen-Holten?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Rijssen-Holten. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwswebsites zoals Tubantia en RTV Oost houden hun lezers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio, waaronder stroomstoringen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Rijssen-Holten is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten met de hashtag #stroomstoring of #RijssenHolten. Hierdoor krijg je een overzicht van berichten van mensen die ook zonder stroom zitten en kun je zien hoe groot de storing is en waar deze zich bevindt.

Tot slot kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen of er een storing bekend is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om deze weer in te schakelen. Als de stoppen blijven doorslaan, is er waarschijnlijk sprake van een kortsluiting en kun je het beste een elektricien inschakelen.
  • Als er sprake is van een stroomstoring, kun je het beste alle elektrische apparaten uitschakelen en de stekkers uit het stopcontact halen. Hierdoor voorkom je dat er schade ontstaat aan de apparaten als de stroom weer terugkomt.
  • Zorg voor voldoende verlichting, bijvoorbeeld door kaarsen of zaklampen te gebruiken. Let hierbij wel op de veiligheid en zet kaarsen niet in de buurt van brandbaar materiaal.
  • Als de stroomstoring langere tijd duurt, kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is, bijvoorbeeld bij vrienden of familie.

Als de stroomstoring langer dan een paar uur duurt, is het verstandig om contact op te nemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen wat de oorzaak van de storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn en zorgen voor beperkingen in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Rijssen-Holten en kun je zelf ook maatregelen nemen om de gevolgen van een stroomstoring te beperken. Door rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van de storing.

Plaats een reactie