Stroomstoring Roermond

Op 12 mei 2021 werd Roermond getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Roermond?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Roermond, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroep van Roermond, ML5, is bijvoorbeeld een goede bron van informatie. Zij zullen snel berichten over een stroomstoring en updates geven over de situatie.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Roermond, is door sociale media te gebruiken. Twitter en Facebook zijn bijvoorbeeld goede bronnen van informatie. Veel mensen zullen hun ervaringen delen op sociale media en updates geven over de situatie. Zo kun je snel te weten komen of er een stroomstoring is en hoe lang deze naar verwachting zal duren.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Roermond en wat de oorzaak is, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Roermond is dit Enexis. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang het naar verwachting zal duren voordat de stroom weer terug is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Roermond, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Zorg ervoor dat je kaarsen en zaklampen bij de hand hebt, zodat je niet in het donker zit. Als je een gasfornuis hebt, kun je deze gebruiken om eten te koken. Zorg er wel voor dat je de ramen openzet voor ventilatie.

Als de stroomstoring lang duurt, kan het zijn dat je mobiele telefoon leeg raakt. Zorg er daarom voor dat je een powerbank bij de hand hebt, zodat je je telefoon kunt opladen. Als je medicijnen gebruikt die gekoeld moeten worden, kun je deze in een koelbox met ijsblokjes bewaren.

Als de stroomstoring lang duurt en je hebt geen warm water meer, kun je een emmer water opwarmen op het gasfornuis en jezelf wassen met een washandje. Als je geen warm water hebt en het koud is, kun je jezelf warm houden door extra kleding aan te trekken en onder de dekens te kruipen.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar als je weet hoe je moet handelen, kun je de situatie beter aan. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te gebruiken en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel te weten komen of er een stroomstoring is in Roermond en hoe lang deze naar verwachting zal duren. Zorg ervoor dat je kaarsen, zaklampen, een powerbank en eventueel een koelbox met ijsblokjes bij de hand hebt, zodat je niet in het donker zit en jezelf kunt verzorgen als de stroomstoring lang duurt.

Plaats een reactie