Stroomstoring Roosendaal

Op 12 mei 2021 werd Roosendaal getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Roosendaal?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Roosendaal, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroep van Roosendaal, Omroep Brabant, is een goede bron van informatie. Zij houden hun website en social media-kanalen up-to-date met het laatste nieuws over de stroomstoring.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om op de hoogte te blijven van de stroomstoring in Roosendaal. Twitter en Facebook zijn hierbij de meest voor de hand liggende kanalen. Op Twitter kun je zoeken op de hashtag #stroomstoring of #roosendaal om te zien wat er wordt gezegd over de stroomstoring. Op Facebook kun je zoeken naar lokale groepen of pagina’s die informatie delen over de stroomstoring.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat de oorzaak is van de stroomstoring en wanneer de stroom weer terugkomt, kun je het beste contact opnemen met de netbeheerder. In Roosendaal is dat Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je zien of er al een storing bekend is in jouw buurt. Ook kun je hier zien wat de verwachte oplostijd is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Roosendaal, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

  1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als dit niet werkt, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  3. Als er sprake is van een stroomstoring, kun je het beste alle elektrische apparaten uitzetten om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt.
  4. Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het verstandig om kaarsen en zaklampen bij de hand te hebben. Zorg er ook voor dat je voldoende drinkwater en voedsel in huis hebt.
  5. Als de stroomstoring langer dan een paar uur duurt, kun je contact opnemen met de netbeheerder om te vragen naar de verwachte oplostijd.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent. Zorg er ook voor dat je altijd kaarsen, zaklampen, drinkwater en voedsel in huis hebt voor het geval er een stroomstoring optreedt.

Plaats een reactie