Stroomstoring Simpelveld

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Simpelveld getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Simpelveld zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Simpelveld en wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Simpelveld?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Simpelveld. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals L1 en 1Limburg houden hun kijkers en luisteraars op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de regio, waaronder stroomstoringen.

Een andere manier om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Simpelveld is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over stroomstoringen in Simpelveld. Vaak delen mensen hun ervaringen en klachten over de stroomstoring op sociale media. Ook netbeheerders zoals Enexis en Liander delen informatie over stroomstoringen op hun sociale media kanalen.

Als je geen toegang hebt tot internet, radio of televisie, kun je ook bellen naar het storingsnummer van je netbeheerder. Dit nummer staat vermeld op je energierekening of op de website van je netbeheerder. Door het storingsnummer te bellen, kun je informatie krijgen over de stroomstoring en de verwachte duur van de storing.

Wat kun je doen als je zonder stroom zit?

Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en te zorgen voor je eigen veiligheid. Zet bijvoorbeeld kaarsen en olielampen op een veilige plek en zorg dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn. Gebruik geen gasfornuis of andere apparaten die werken op gas, omdat er dan kans is op koolmonoxidevergiftiging.

Als de stroomstoring lang duurt, kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is. Dit kan bijvoorbeeld bij familie of vrienden zijn, maar ook in openbare gebouwen zoals bibliotheken en gemeentehuizen. Zorg er wel voor dat je de coronamaatregelen in acht neemt en afstand houdt van anderen.

Als de stroomstoring is opgelost, is het verstandig om de apparaten in je huis geleidelijk aan weer aan te zetten. Zet niet alle apparaten tegelijkertijd aan, omdat dit kan zorgen voor een piekbelasting op het elektriciteitsnetwerk. Dit kan leiden tot een nieuwe stroomstoring.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door op de hoogte te blijven van actuele gebeurtenissen en te zorgen voor je eigen veiligheid, kun je de gevolgen van een stroomstoring beperken. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media of het storingsnummer van je netbeheerder om op de hoogte te blijven van stroomstoringen in Simpelveld. Zorg voor kaarsen en olielampen op een veilige plek en vermijd het gebruik van gasapparaten. Als de stroomstoring lang duurt, kun je ervoor kiezen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is. Zet na de stroomstoring de apparaten geleidelijk aan om een nieuwe stroomstoring te voorkomen.

Plaats een reactie