Stroomstoring Sittard-Geleen

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Sittard-Geleen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Sittard-Geleen?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Sittard-Geleen, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale nieuwswebsites
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel bericht over een stroomstoring en worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Sittard-Geleen, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over een stroomstoring en kunnen inwoners elkaar op de hoogte houden van de situatie. Ook netbeheerders zoals Enexis en Stedin plaatsen vaak updates over de stroomstoring en de verwachte duur van de storing.

Stappenplan bij een stroomstoring

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Sittard-Geleen, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen. Hieronder volgt een stappenplan:

 1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
 2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten. Als dit niet werkt, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
 3. Neem contact op met de netbeheerder. Dit kan via het storingsnummer dat op de website van de netbeheerder te vinden is. Geef hierbij je postcode en huisnummer door, zodat de netbeheerder kan controleren of er inderdaad sprake is van een stroomstoring.
 4. Volg de instructies van de netbeheerder op. Vaak wordt er aangegeven dat je geen elektrische apparaten moet gebruiken tijdens de stroomstoring en dat je de koelkast en vriezer gesloten moet houden om bederf van voedsel te voorkomen.
 5. Wacht geduldig af tot de stroomstoring is verholpen. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de oorzaak van de stroomstoring.

Oorzaken van een stroomstoring

Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder volgen de meest voorkomende oorzaken:

 • Een defect in het elektriciteitsnetwerk
 • Een blikseminslag
 • Een overbelasting van het elektriciteitsnetwerk
 • Onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het oplossen van de stroomstoring en zal er alles aan doen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn en kan zorgen voor beperkingen in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Sittard-Geleen, zoals het raadplegen van lokale nieuwsbronnen en sociale media. Als er sprake is van een stroomstoring, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen en geduldig af te wachten tot de storing is verholpen.

Plaats een reactie