Stroomstoring Smallingerland

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Dit kan voor veel overlast zorgen, zeker als het een langdurige storing betreft. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Smallingerland en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring Smallingerland

Op 23 augustus 2021 vond er een stroomstoring plaats in Smallingerland. De storing begon rond 14:30 uur en duurde tot ongeveer 16:30 uur. Het ging om een storing in het middenspanningsnetwerk, waardoor ongeveer 10.000 huishoudens en bedrijven zonder stroom kwamen te zitten.

De oorzaak van de storing was een defecte kabel, zo meldde netbeheerder Liander. Monteurs zijn direct aan de slag gegaan om de storing te verhelpen en rond 16:30 uur was de stroomvoorziening weer hersteld.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte zijn. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen hier snel over berichten.

Sociale media

Naast lokale nieuwsbronnen kun je ook gebruik maken van sociale media, zoals Twitter en Facebook. Veel mensen delen hier hun ervaringen en klachten over een stroomstoring. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #uitvalstroom kun je snel zien of er een storing is en waar deze zich bevindt.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is en hoe lang deze nog gaat duren, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Nederland zijn er verschillende netbeheerders, afhankelijk van de regio waarin je woont. De netbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het energienetwerk en kan je dus ook informeren over eventuele storingen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is:

Controleer of het een algemene storing is

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, is het belangrijk om te controleren of het een algemene storing is of dat het probleem bij jou thuis ligt. Dit kun je doen door te kijken of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat het om een algemene storing gaat.

Bel de netbeheerder

Als je vermoedt dat het om een algemene storing gaat, kun je contact opnemen met de netbeheerder. Deze kan je informeren over de storing en aangeven hoe lang het nog gaat duren voordat de stroomvoorziening weer hersteld is.

Bereid je voor op een langere storing

Als de stroomstoring langer duurt, is het belangrijk om je hierop voor te bereiden. Zorg dat je voldoende kaarsen en lucifers in huis hebt en dat je een zaklamp bij de hand hebt. Ook is het verstandig om een voorraadje eten en drinken aan te leggen, zodat je niet zonder komt te zitten.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een storing is en wat je moet doen als dit het geval is. Door het lokale nieuws te volgen, gebruik te maken van sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring en hierop anticiperen. Zorg dat je altijd voorbereid bent op een langere storing, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Plaats een reactie