Stroomstoring Son en Breugel

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Son en Breugel getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Son en Breugel?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Son en Breugel, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale nieuwswebsites
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel gemeld wanneer er een stroomstoring is en wat de oorzaak hiervan is. Ook wordt er vaak informatie gegeven over de verwachte duur van de storing en welke gebieden er precies getroffen zijn.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Son en Breugel, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan:

 • Twitter
 • Facebook
 • Nextdoor

Op deze platforms delen mensen vaak snel informatie over een stroomstoring en hoe zij hiermee omgaan. Ook kun je hier vragen stellen aan andere inwoners van Son en Breugel om te achterhalen of zij ook last hebben van de storing.

Netbeheerder

Als je er niet achter kunt komen via lokale nieuwsbronnen of sociale media of er een stroomstoring is in Son en Breugel, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Son en Breugel is dit Enexis. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wat de verwachte duur hiervan is.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Son en Breugel, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

 • Controleer of de buren ook last hebben van de storing. Als dit het geval is, hoef je geen contact op te nemen met de netbeheerder.
 • Als alleen jij last hebt van de storing, controleer dan of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je deze zelf weer inschakelen.
 • Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de storing, neem dan contact op met de netbeheerder.
 • Als je apparaten hebt die gevoelig zijn voor stroomstoringen, zoals een computer of televisie, haal deze dan uit het stopcontact om schade te voorkomen.
 • Als de stroomstoring langere tijd duurt, zorg dan voor voldoende verlichting en warme kleding.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een storing is in Son en Breugel. Raadpleeg lokale nieuwsbronnen, sociale media of neem contact op met de netbeheerder. En als je last hebt van een stroomstoring, weet dan wat je moet doen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie