Stroomstoring Staphorst: Wat te doen en hoe op de hoogte te blijven

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan een ongemakkelijke situatie zijn, vooral als je niet weet wat je moet doen of hoe lang het zal duren. In dit artikel zullen we ons richten op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Staphorst en hoe je op de hoogte kunt blijven van toekomstige storingen.

Wat te doen bij een stroomstoring in Staphorst

Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, is het belangrijk om kalm te blijven en te weten wat je moet doen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  • Controleer of de stroomstoring alleen in jouw huis is of dat het een groter probleem is. Als het alleen in jouw huis is, controleer dan of de zekeringen zijn doorgeslagen of dat de aardlekschakelaar is uitgeschakeld.
  • Als het een groter probleem is, bel dan het storingsnummer van jouw energieleverancier. In Staphorst is dit Enexis, het nummer is 0800-9009.
  • Als je in een appartementencomplex woont, controleer dan of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dat het geval is, bel dan het storingsnummer van de energieleverancier.
  • Als je geen toegang hebt tot een telefoon of internet, ga dan naar buiten en kijk of de straatverlichting werkt. Als de straatverlichting ook is uitgevallen, is de kans groot dat er een grotere stroomstoring is.
  • Als je een mobiele telefoon hebt, zorg er dan voor dat deze is opgeladen. Als de stroomstoring lang duurt, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot een oplader.

Hoe op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Staphorst

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van een stroomstoring in Staphorst. Hier zijn enkele opties:

  • Lokale nieuwsbronnen: Controleer lokale nieuwswebsites, radio- en televisiestations voor updates over de stroomstoring. Deze bronnen zullen vaak informatie verstrekken over de oorzaak van de storing en de verwachte duur.
  • Sociale media: Volg de sociale media-accounts van jouw energieleverancier en lokale nieuwsbronnen. Twitter en Facebook zijn goede opties om snel updates te ontvangen over de stroomstoring.
  • Storingenkaart: Enexis heeft een storingenkaart op hun website waarop je kunt zien waar er momenteel storingen zijn en hoeveel klanten erdoor worden getroffen. Deze kaart wordt regelmatig bijgewerkt.
  • Storingen-app: Enexis heeft ook een app waarmee je storingen kunt melden en updates kunt ontvangen over storingen in jouw omgeving.

De recente stroomstoring in Staphorst

Op 22 juni 2021 werd Staphorst getroffen door een stroomstoring die ongeveer 2 uur duurde. De storing begon rond 16:30 uur en trof ongeveer 2.000 huishoudens. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

Enexis stuurde monteurs naar de getroffen gebieden om de storing te verhelpen. Rond 18:30 uur was de stroomstoring opgelost en hadden alle huishoudens weer stroom.

Conclusie

Een stroomstoring kan een ongemakkelijke situatie zijn, maar het is belangrijk om kalm te blijven en te weten wat je moet doen. Als je merkt dat de stroom is uitgevallen, controleer dan eerst of het alleen in jouw huis is of dat het een groter probleem is. Bel het storingsnummer van jouw energieleverancier als het een groter probleem is. Blijf op de hoogte van toekomstige storingen door lokale nieuwsbronnen en sociale media te volgen, of door gebruik te maken van de storingenkaart en app van Enexis.

Plaats een reactie