Stroomstoring Steenwijkerland

Op een willekeurige dag kan het zomaar gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw omgeving. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Steenwijkerland en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring Steenwijkerland

Op 22 juni 2021 werd Steenwijkerland getroffen door een stroomstoring. Het ging om een grote storing die duizenden huishoudens trof. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Huishoudens zaten zonder stroom, waardoor apparaten niet meer werkten en er geen gebruik kon worden gemaakt van elektriciteit. Ook bedrijven werden getroffen door de storing, waardoor er veel werkzaamheden stil kwamen te liggen. Verkeerslichten werkten niet meer, waardoor het verkeer op sommige plekken vastliep. De brandweer moest meerdere keren uitrukken voor liftopsluitingen en mensen die vastzaten in hun huis door de elektrische deuren die niet meer open gingen.

De netbeheerder, Enexis, was snel ter plaatse om de storing te verhelpen. Rond 13 uur ’s middags was de storing verholpen en hadden alle huishoudens weer stroom.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

1. Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen, zoals de website van de gemeente of de lokale krant, zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Zij zullen hier dan ook snel over berichten. Het is dan ook verstandig om deze nieuwsbronnen in de gaten te houden als je vermoedt dat er een stroomstoring is.

2. Sociale media

Sociale media, zoals Twitter en Facebook, zijn ook goede bronnen om te checken of er een stroomstoring is in jouw buurt. Mensen delen hier vaak snel hun ervaringen en klachten over de stroomuitval. Ook de netbeheerder, zoals Enexis, is actief op sociale media en zal hier updates plaatsen over de storing en de voortgang van het herstel.

3. Netbeheerder

Als je vermoedt dat er een stroomstoring is, kun je ook direct contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen of er inderdaad een storing is en wanneer de stroom weer terugkomt. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat vaak op de energierekening of op de website van de netbeheerder.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je merkt dat je geen stroom meer hebt, controleer dan eerst of de buren ook geen stroom hebben. Als zij wel stroom hebben, kan het zijn dat er een probleem is met jouw meterkast. In dat geval kun je het beste een elektricien inschakelen.

2. Schakel apparaten uit

Schakel alle apparaten uit om te voorkomen dat er schade ontstaat als de stroom weer terugkomt. Laat ook de koelkast en vriezer dicht om te voorkomen dat de inhoud bederft.

3. Houd deuren en ramen gesloten

Houd deuren en ramen gesloten om te voorkomen dat warmte of koude lucht naar binnen komt. Hierdoor blijft de temperatuur in huis langer aangenaam.

4. Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de stroomstoring. Check regelmatig de lokale nieuwsbronnen en sociale media om te zien wanneer de stroom weer terugkomt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat je moet doen als er een stroomstoring is in jouw omgeving. Door lokale nieuwsbronnen en sociale media in de gaten te houden en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel achterhalen of er een stroomstoring is en wanneer de stroom weer terugkomt. Door de juiste stappen te volgen bij een stroomstoring, kun je de overlast beperken en ervoor zorgen dat je snel weer gebruik kunt maken van elektriciteit.

Plaats een reactie