Stroomstoring Teylingen

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Teylingen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Teylingen zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Teylingen?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Teylingen, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale nieuwswebsites
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel en accuraat bericht over een stroomstoring in de regio. Het is dan ook aan te raden om deze kanalen te raadplegen als je vermoedt dat er een stroomstoring is in Teylingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Teylingen, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan:

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram

Op deze kanalen worden vaak snel berichten geplaatst over een stroomstoring in de regio. Hierbij kun je denken aan berichten van inwoners die melden dat ze zonder stroom zitten, maar ook aan berichten van de netbeheerder die aangeeft dat er een storing is.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Teylingen, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Teylingen is dit Liander. Op de website van Liander kun je een storing melden en kun je ook zien of er op dit moment storingen zijn in de regio.

Als je geen internet hebt, kun je ook telefonisch contact opnemen met de netbeheerder. Het telefoonnummer van Liander is 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Teylingen, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hierbij enkele tips:

 • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
 • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je deze zelf weer inschakelen.
 • Als er sprake is van een stroomstoring, is het belangrijk om geen elektrische apparaten te gebruiken. Dit kan gevaarlijk zijn als de stroom weer terugkomt.
 • Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het verstandig om kaarsen en lucifers in huis te hebben. Ook een zaklamp op batterijen kan handig zijn.
 • Als de stroomstoring langer dan vier uur duurt, is het verstandig om contact op te nemen met de netbeheerder. Zij kunnen je informeren over de verwachte duur van de storing.

Conclusie

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Teylingen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Het raadplegen van lokale nieuwsbronnen en sociale media kan hierbij helpen, maar ook contact opnemen met de netbeheerder is een optie. Belangrijk is om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring, zodat je goed voorbereid bent als dit je overkomt.

Plaats een reactie