Stroomstoring Tubbergen

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Tubbergen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Tubbergen zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Tubbergen?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Tubbergen, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Op de website van RTV Oost, de regionale omroep van Overijssel, wordt bijvoorbeeld regelmatig bericht over stroomstoringen in de regio. Ook Tubbergen.nieuws.nl en Tubbergen.nieuws.nl bieden lokaal nieuws aan.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring in Tubbergen, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring of #Tubbergen om te zien of er berichten zijn geplaatst over een stroomstoring in Tubbergen. Ook kun je de Facebookpagina van de gemeente Tubbergen volgen, zij plaatsen vaak updates over actuele gebeurtenissen in de gemeente.

Netbeheerder

Als je erachter wilt komen of er een stroomstoring is in Tubbergen en je hebt geen toegang tot het internet of sociale media, dan kun je contact opnemen met de netbeheerder. In Tubbergen is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je ook zien of er al storingen bekend zijn in jouw buurt. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met Enexis via het storingsnummer 0800-9009.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter bent gekomen dat er een stroomstoring is in Tubbergen, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  • Haal de stekkers uit de stopcontacten van gevoelige apparatuur, zoals computers en televisies. Dit voorkomt schade door piekspanningen als de stroom weer terugkomt.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting, dit kan gevaarlijk zijn. Gebruik in plaats daarvan zaklampen of ledlampen op batterijen.
  • Houd de koelkast en vriezer gesloten om bederf van voedsel te voorkomen. Een koelkast blijft ongeveer 4 uur koud zonder stroom, een vriezer ongeveer 24 uur.
  • Als de stroomstoring langer duurt dan een paar uur, dan kun je overwegen om naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is, zoals familie of vrienden.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn en beperkt je in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Tubbergen. Raadpleeg het lokale nieuws, sociale media of neem contact op met de netbeheerder. Als je weet dat er een stroomstoring is, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Volg de bovenstaande tips om schade en ongemak te voorkomen.

Plaats een reactie