Stroomstoring Tytsjerksteradiel

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die recentelijk plaatsvond in Tytsjerksteradiel en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Tytsjerksteradiel?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Tytsjerksteradiel. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen in Tytsjerksteradiel zijn RTV NOF en Omrop Fryslân. Zij zullen bij een stroomstoring vaak snel met nieuws komen.

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Tytsjerksteradiel is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over een stroomstoring in Tytsjerksteradiel. Vaak zullen mensen die getroffen zijn door de stroomstoring hun ervaringen delen op sociale media. Ook de netbeheerder, in dit geval Liander, zal via sociale media updates geven over de stroomstoring.

Als laatste kun je ook de website van Liander raadplegen. Hier kun je via de storingschecker zien of er een stroomstoring is in jouw buurt. Je kunt hier ook zien wat de oorzaak van de stroomstoring is en hoe lang het naar verwachting zal duren voordat de stroom weer terug is.

De stroomstoring in Tytsjerksteradiel

Op 22 juni 2021 werd Tytsjerksteradiel getroffen door een stroomstoring. De stroomstoring begon rond 14:30 uur en duurde tot ongeveer 16:30 uur. De oorzaak van de stroomstoring was een defect in een transformatorstation van Liander.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Tytsjerksteradiel. Veel huishoudens en bedrijven kwamen zonder stroom te zitten. Hierdoor vielen onder andere de verkeerslichten uit, waardoor het verkeer op sommige plekken vastliep. Ook waren er problemen met de treinen tussen Leeuwarden en Groningen. De treinen reden niet en er werden bussen ingezet.

Liander heeft tijdens de stroomstoring hard gewerkt om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen. Dit lukte uiteindelijk rond 16:30 uur. Liander heeft na afloop van de stroomstoring excuses aangeboden voor de overlast die de stroomstoring heeft veroorzaakt.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Blijf rustig en probeer niet in paniek te raken.
  • Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring.
  • Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen terug te zetten.
  • Als er geen sprake is van doorgeslagen stoppen en de buren ook zonder stroom zitten, kun je contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en wanneer de stroom weer terugkomt.
  • Zorg dat je altijd een zaklamp en voldoende batterijen in huis hebt. Zo kun je bij een stroomstoring toch nog wat zien.
  • Als je een elektrische deur hebt, zorg dan dat je altijd een sleutel bij de hand hebt. Zo kun je de deur openen als de stroom uitvalt.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In Tytsjerksteradiel vond recentelijk een stroomstoring plaats die voor veel overlast zorgde. Gelukkig wist Liander de stroomvoorziening snel te herstellen. Als je wilt weten of er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je het lokale nieuws raadplegen, sociale media gebruiken of de website van de netbeheerder bekijken. Blijf rustig bij een stroomstoring en volg de bovenstaande tips om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Plaats een reactie