Stroomstoring Veendam: Hoe blijf je op de hoogte?

Op 22 juni 2021 werd Veendam getroffen door een stroomstoring. Duizenden huishoudens en bedrijven zaten zonder stroom. Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie. In dit artikel lees je hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in Veendam en wat je kunt doen als je zonder stroom zit.

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Veendam. Hieronder vind je een aantal opties:

Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Je kunt het lokale nieuws volgen via internet, radio of televisie. Op de website van RTV Noord kun je bijvoorbeeld het laatste nieuws uit de provincie Groningen volgen. Ook de website van de gemeente Veendam kan informatie verschaffen over een stroomstoring.

Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een goede bron van informatie zijn. Veel mensen delen hun ervaringen en klachten op sociale media. Door te zoeken op hashtags zoals #stroomstoring of #Veendam kun je snel zien of er een stroomstoring is en wat de omvang ervan is.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Veendam is Enexis de netbeheerder. Op de website van Enexis kun je een storing melden en de actuele storingen bekijken. Ook kun je de Enexis storingsapp downloaden om op de hoogte te blijven van storingen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer de meterkast

Controleer of de aardlekschakelaar is uitgeschakeld. Als dit het geval is, schakel hem dan weer in. Als de aardlekschakelaar niet is uitgeschakeld, kan er sprake zijn van een algemene stroomstoring.

Bel de netbeheerder

Als je denkt dat er sprake is van een algemene stroomstoring, bel dan de netbeheerder. Zij kunnen je vertellen wat er aan de hand is en hoe lang het duurt voordat de stroom weer terugkomt.

Bereid je voor op een langere stroomstoring

Als de stroomstoring langer duurt, is het belangrijk om je voor te bereiden. Zorg dat je voldoende water en voedsel in huis hebt en dat je een zaklamp en batterijen bij de hand hebt. Ook kun je ervoor kiezen om een powerbank of een generator aan te schaffen.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je op de hoogte kunt blijven van de situatie en wat je kunt doen als je zonder stroom zit. Door het volgen van het lokale nieuws, sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder kun je snel zien of er een stroomstoring is en wat de omvang ervan is. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen. Zo kun je jezelf en anderen in veiligheid brengen en de overlast zoveel mogelijk beperken.

Plaats een reactie