Stroomstoring Vught

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Vught getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van Vught zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in Vught?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Vught, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals internet, radio of televisie. Omroep Brabant is bijvoorbeeld een regionale nieuwszender die regelmatig updates geeft over stroomstoringen in de regio.

Daarnaast hebben veel gemeenten een eigen website waarop zij informatie delen over actuele gebeurtenissen, waaronder stroomstoringen. Op de website van de gemeente Vught is bijvoorbeeld te vinden dat er op 14 juli 2021 een stroomstoring was in de wijken De Baarzen, Vijverhof en Vught-Zuid.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring in Vught, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak updates geplaatst over actuele gebeurtenissen, waaronder stroomstoringen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoringvught om te zien wat er op dat moment speelt.

Daarnaast hebben veel energiebedrijven een eigen Twitter-account waarop zij updates geven over stroomstoringen. Als je bijvoorbeeld klant bent bij Enexis, kun je hun Twitter-account (@EnexisStoringen) volgen om op de hoogte te blijven van eventuele storingen in jouw regio.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Vught, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
  • Bel het storingsnummer van je energiebedrijf. Dit nummer staat op je energierekening en op de website van je energiebedrijf. Geef door dat je geen stroom hebt en vraag om een indicatie van de verwachte duur van de storing.
  • Sluit alle elektrische apparaten af om schade te voorkomen. Laat de koelkast en vriezer gesloten om bederf van voedsel te voorkomen.
  • Gebruik geen kaarsen als verlichting, maar gebruik een zaklamp. Kaarsen kunnen brand veroorzaken.
  • Als de stroomstoring lang duurt en je geen alternatieve verwarming hebt, zoek dan een warme plek op buiten huis.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door snel te handelen en op de hoogte te zijn van de situatie kun je de overlast beperken. Raadpleeg lokale nieuwsbronnen en sociale media om op de hoogte te blijven van eventuele stroomstoringen in Vught. Volg de bovenstaande tips om zo goed mogelijk om te gaan met een stroomstoring.

Plaats een reactie