Stroomstoring Waalwijk

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Waalwijk getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Waalwijk?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Waalwijk, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale nieuwswebsites, zoals het Brabants Dagblad
 • Lokale radiozenders, zoals Langstraat FM
 • Lokale televisiezenders, zoals Omroep Brabant

Deze nieuwsbronnen zullen vaak als eerste berichten over een stroomstoring in de regio. Het is dan ook aan te raden om deze kanalen in de gaten te houden als je wilt weten of er een stroomstoring is in Waalwijk.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Waalwijk, is door sociale media te raadplegen. Hierbij kun je denken aan:

 • Twitter
 • Facebook
 • Nextdoor

Op deze platforms kun je zoeken naar berichten van andere gebruikers die melden dat ze zonder stroom zitten. Ook kun je kijken of er berichten zijn van de netbeheerder, zoals Enexis, die informatie geven over de stroomstoring.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Waalwijk, kun je ook rechtstreeks contact opnemen met de netbeheerder. In het geval van Waalwijk is dit Enexis. Op de website van Enexis kun je een storing melden en kun je ook zien of er al een storing bekend is in jouw regio.

Als er een storing bekend is, zal Enexis er alles aan doen om deze zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan soms enige tijd duren, afhankelijk van de oorzaak en de omvang van de storing.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Waalwijk, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

 1. Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
 2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om deze weer in te schakelen.
 3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook zonder stroom zitten, kun je contact opnemen met de netbeheerder.
 4. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om geen kaarsen of andere open vuurbronnen te gebruiken. Dit kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot brand.
 5. Als je zonder stroom zit en het is warm weer, is het belangrijk om goed te blijven drinken en zo koel mogelijk te blijven.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Waalwijk. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te raadplegen of contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie. Als je zonder stroom zit, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om de veiligheid te waarborgen.

Plaats een reactie