Stroomstoring Waddinxveen

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Waddinxveen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Waddinxveen en wat kun je doen als je hierdoor getroffen bent?

Hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Waddinxveen?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Waddinxveen. De meest voor de hand liggende manier is om het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwszenders zoals Omroep West en RTV Rijnmond houden hun luisteraars en kijkers op de hoogte van eventuele stroomstoringen in de regio.

Een andere manier om erachter te komen dat er een stroomstoring is in Waddinxveen is door gebruik te maken van sociale media. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst over stroomstoringen. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Waddinxveen kun je snel zien of er een storing is en wat de omvang hiervan is.

Tot slot kun je ook contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en wanneer deze naar verwachting verholpen zal zijn.

Wat kun je doen als je getroffen bent door de stroomstoring?

Als je getroffen bent door de stroomstoring in Waddinxveen zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Allereerst is het belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar is over het algemeen van tijdelijke aard.

Als je afhankelijk bent van stroom voor bijvoorbeeld medische apparatuur of andere belangrijke zaken, is het verstandig om contact op te nemen met je energieleverancier. Zij kunnen je vertellen wat de verwachte duur van de storing is en of er eventueel een oplossing geboden kan worden.

Als je geen directe noodzaak hebt voor stroom, kun je proberen om jezelf te vermaken. Lees een boek, speel een spelletje of ga naar buiten voor een wandeling. Het kan ook een goed moment zijn om te kijken of je nog ergens kaarsen en lucifers hebt liggen, voor het geval de stroomstoring langer duurt dan verwacht.

Hoe lang duurde de stroomstoring in Waddinxveen?

De stroomstoring in Waddinxveen duurde ongeveer twee uur. Rond 10:00 uur ’s ochtends viel de stroom uit in een groot deel van de gemeente. Netbeheerder Stedin was snel ter plaatse en wist de storing binnen twee uur te verhelpen.

Hoewel de stroomstoring van korte duur was, had deze wel impact op de inwoners van Waddinxveen. Veel mensen konden niet thuis werken en ook winkels en bedrijven waren tijdelijk gesloten. Gelukkig was de storing snel verholpen en konden de meeste mensen hun dagelijkse activiteiten snel weer oppakken.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar is over het algemeen van tijdelijke aard. Door het lokale nieuws te raadplegen, gebruik te maken van sociale media of contact op te nemen met je energieleverancier kun je snel achterhalen of er een storing is en wat de verwachte duur hiervan is. Als je getroffen bent door de stroomstoring is het belangrijk om rustig te blijven en te kijken of je jezelf kunt vermaken. Gelukkig was de stroomstoring in Waddinxveen van korte duur en konden de meeste mensen snel weer verder met hun dagelijkse activiteiten.

Plaats een reactie