Stroomstoring Wageningen

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Wageningen getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Wageningen?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Wageningen, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

  • Lokale nieuwswebsites, zoals de website van de Gelderlander
  • Lokale radiozenders, zoals RTV Rijnstreek
  • Lokale televisiezenders, zoals Omroep Gelderland

Op deze kanalen wordt vaak snel bericht over een stroomstoring en worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Wageningen, is door sociale media te raadplegen. Hieronder vallen onder andere Twitter en Facebook. Op deze kanalen worden vaak snel berichten geplaatst door inwoners die last hebben van de stroomstoring. Ook netbeheerders zoals Liander en Stedin plaatsen vaak updates over de stroomstoring op hun sociale media kanalen.

Daarnaast zijn er ook speciale websites en apps die informatie geven over stroomstoringen. Zo heeft Liander een speciale pagina op hun website waarop inwoners kunnen zien of er een storing is en wat de verwachte oplostijd is. Ook de website Storingen.nl geeft informatie over stroomstoringen in Nederland.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Wageningen, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat het om een algemene stroomstoring gaat.
  • Bel de netbeheerder om de storing te melden. Dit kan bijvoorbeeld via het storingsnummer dat op de website van de netbeheerder te vinden is.
  • Haal de stekkers van gevoelige apparaten uit het stopcontact om schade te voorkomen wanneer de stroom weer terugkomt.
  • Gebruik geen kaarsen of andere open vuurbronnen als alternatief voor verlichting. Dit kan gevaarlijk zijn.
  • Probeer de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen om de inhoud zo lang mogelijk koel te houden.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn en beperkingen opleggen in het dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Wageningen. Door het lokale nieuws te raadplegen of sociale media te checken, kun je snel op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring om schade te voorkomen en veilig te blijven.

Plaats een reactie