Stroomstoring Westerkwartier

Op 23 september 2021 werd het Westerkwartier getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de gemeente zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je erachter dat er een stroomstoring is in Westerkwartier?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Westerkwartier, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. De lokale omroepen, zoals RTV Noord en Omroep Westerkwartier, zullen hierover berichten zodra ze op de hoogte zijn van de storing.

Op de website van RTV Noord is er een speciale pagina waarop alle actuele storingen in de provincie Groningen worden bijgehouden. Hier kun je dus ook zien of er een stroomstoring is in Westerkwartier. Daarnaast kun je ook de website van je eigen energieleverancier raadplegen. Hierop staat vaak informatie over storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Westerkwartier, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook kun je zoeken op hashtags als #stroomstoring of #westerkwartier. Hierdoor krijg je een overzicht van alle berichten die hierover zijn geplaatst.

Daarnaast kun je ook de Facebookpagina van de gemeente Westerkwartier in de gaten houden. Hierop worden vaak updates geplaatst over actuele gebeurtenissen in de gemeente, waaronder ook stroomstoringen.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je erachter komt dat er een stroomstoring is in Westerkwartier, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Allereerst is het verstandig om te controleren of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat er sprake is van een algemene stroomstoring.

Als je als enige zonder stroom zit, dan kan het zijn dat er een probleem is met de elektriciteitsaansluiting in je huis. In dat geval kun je het beste contact opnemen met een elektricien.

Als er sprake is van een algemene stroomstoring, dan kun je het beste contact opnemen met je energieleverancier. Zij kunnen je informeren over de verwachte duur van de storing en eventuele oplossingen. Daarnaast is het verstandig om kaarsen en zaklampen bij de hand te hebben en de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen om bederf van voedsel te voorkomen.

Conclusie

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Westerkwartier, dan zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Het volgen van het lokale nieuws en het raadplegen van sociale media zijn hierbij de meest voor de hand liggende opties. Als er sprake is van een algemene stroomstoring, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen om de gevolgen hiervan zoveel mogelijk te beperken.

Plaats een reactie