Stroomstoring Weststellingwerf

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Weststellingwerf en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Wat is er gebeurd in Weststellingwerf?

Op 23 augustus 2021 werd Weststellingwerf getroffen door een stroomstoring. Het ging om een grote storing die duizenden huishoudens trof. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorstation. Hierdoor viel de stroom uit in onder andere Wolvega, Noordwolde, Steggerda en Oldeholtpade.

De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde enkele uren. Veel mensen zaten zonder stroom en ook het openbaar vervoer ondervond hinder van de storing. Zo reden er geen treinen tussen Leeuwarden en Meppel en vielen er bussen uit.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, is het belangrijk om te weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is:

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring en kunnen je snel informeren over de oorzaak en de verwachte duur van de storing.

Sociale media

Naast het lokale nieuws kun je ook gebruik maken van sociale media om op de hoogte te blijven van een stroomstoring. Op Twitter en Facebook kun je zoeken naar berichten over de storing en kun je zien wat andere mensen in jouw buurt te zeggen hebben over de situatie. Ook netbeheerders zoals Liander en Enexis plaatsen regelmatig updates over storingen op hun sociale media kanalen.

Storingenkaart

Veel netbeheerders hebben een storingenkaart op hun website waarop je kunt zien waar er op dit moment storingen zijn en wat de verwachte duur van de storing is. Op deze kaart kun je ook zien hoeveel huishoudens er getroffen zijn door de storing.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

Controleer of de buren ook geen stroom hebben

Als je merkt dat de stroom uitvalt, controleer dan eerst of de buren ook geen stroom hebben. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.

Bel de netbeheerder

Bel de netbeheerder om de storing te melden. Zij kunnen je informeren over de oorzaak en de verwachte duur van de storing. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat op de energierekening.

Sluit elektrische apparaten af

Sluit elektrische apparaten af om te voorkomen dat ze beschadigd raken als de stroom weer aangaat. Laat ook de koelkast en vriezer dicht om te voorkomen dat de inhoud bederft.

Gebruik geen kaarsen

Gebruik geen kaarsen om te voorkomen dat er brand ontstaat. Gebruik in plaats daarvan een zaklamp of een ander batterij-aangedreven lichtbron.

Blijf uit de buurt van stopcontacten en elektrische apparaten

Blijf uit de buurt van stopcontacten en elektrische apparaten om te voorkomen dat je een elektrische schok krijgt als de stroom weer aangaat.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen kun je de schade beperken. Door het lokale nieuws te volgen, sociale media te raadplegen en de storingenkaart te bekijken kun je snel op de hoogte zijn van een stroomstoring in jouw buurt. Blijf altijd uit de buurt van elektrische apparaten en stopcontacten en gebruik geen kaarsen om te voorkomen dat er brand ontstaat.

Plaats een reactie