Stroomstoring Wijdemeren

Op 22 juni 2021 werd Wijdemeren getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners zaten zonder stroom en waren afhankelijk van kaarsen en zaklampen. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Wijdemeren?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Wijdemeren, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via internet, radio of televisie. Lokale nieuwsbronnen zoals de Gooi en Eemlander en RTV NH zullen snel berichten over een stroomstoring in de regio.

Sociale media

Een andere manier om snel op de hoogte te zijn van een stroomstoring in Wijdemeren, is door gebruik te maken van sociale media. Twitter en Facebook zijn goede bronnen om informatie te vinden over een stroomstoring. Veel mensen zullen hun ervaringen delen en informatie geven over de duur van de storing en de verwachte oplostijd.

Netbeheerder

Als je wilt weten wat de oorzaak is van de stroomstoring en wanneer de storing verholpen zal zijn, kun je contact opnemen met de netbeheerder. In het geval van Wijdemeren is dat Liander. Liander heeft een speciale pagina op hun website waar je informatie kunt vinden over storingen in jouw regio. Ook kun je contact opnemen met de klantenservice van Liander voor meer informatie.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Wijdemeren, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om rustig te blijven en niet in paniek te raken. Zorg ervoor dat je altijd een zaklamp en voldoende kaarsen in huis hebt voor het geval van een stroomstoring.

Als de stroomstoring langere tijd duurt, is het verstandig om de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen om de kou binnen te houden. Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijk naar een andere locatie te gaan waar wel stroom is, zoals bij vrienden of familie.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar door gebruik te maken van lokale nieuwsbronnen, sociale media en contact op te nemen met de netbeheerder, kun je snel op de hoogte zijn van de situatie en wat je kunt doen. Zorg er altijd voor dat je voldoende voorbereid bent op een stroomstoring door het hebben van kaarsen en een zaklamp in huis.

Plaats een reactie