Stroomstoring Winterswijk

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Winterswijk getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de Gelderse gemeente zaten zonder stroom en waren afhankelijk van noodaggregaten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Winterswijk?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Winterswijk, is door het lokale nieuws te volgen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale kranten
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders
 • Lokale nieuwssites

Deze nieuwsbronnen zullen vaak als eerste berichten over een stroomstoring in de regio. Het is dan ook aan te raden om deze kanalen in de gaten te houden als je wilt weten of er een stroomstoring is in Winterswijk.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Winterswijk, is door sociale media te raadplegen. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Twitter: zoek op hashtags als #stroomstoring, #winterswijk en #energie. Hierdoor krijg je een overzicht van tweets die te maken hebben met een stroomstoring in Winterswijk.
 • Facebook: veel gemeenten hebben een eigen Facebookpagina waarop ze nieuws delen. Zoek op de Facebookpagina van de gemeente Winterswijk om te zien of er nieuws is over een stroomstoring.
 • Nextdoor: dit is een sociaal netwerk voor buurtbewoners. Hier kun je zien of er buurtgenoten zijn die last hebben van een stroomstoring.

Het voordeel van sociale media is dat je snel en gemakkelijk op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws. Bovendien kun je via sociale media ook contact leggen met andere inwoners van Winterswijk die last hebben van de stroomstoring.

Netbeheerder

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Winterswijk, kun je ook contact opnemen met de netbeheerder. In Winterswijk is dit Liander. Op de website van Liander kun je zien of er op dit moment storingen zijn in de regio. Ook kun je hier een storing melden als je zelf last hebt van een stroomstoring.

Als je contact opneemt met de netbeheerder, is het handig om je postcode en huisnummer bij de hand te hebben. Hierdoor kan de netbeheerder snel zien of er in jouw buurt sprake is van een stroomstoring.

Wat te doen bij een stroomstoring?

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Winterswijk, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

 1. Controleer of de buren ook last hebben van de stroomstoring. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een algemene stroomstoring.
 2. Controleer of de stoppen in de meterkast zijn doorgeslagen. Als dit het geval is, kun je proberen om de stoppen weer omhoog te zetten.
 3. Als de stoppen niet zijn doorgeslagen en de buren ook last hebben van de stroomstoring, kun je contact opnemen met de netbeheerder.
 4. Zorg ervoor dat je altijd een noodpakket in huis hebt met bijvoorbeeld kaarsen, lucifers, een zaklamp en batterijen. Hierdoor kun je jezelf redden als de stroom langere tijd uitvalt.

Als de stroomstoring langere tijd aanhoudt, is het belangrijk om de koelkast en vriezer zo min mogelijk te openen. Hierdoor blijft de temperatuur in de koelkast en vriezer langer op peil en voorkom je bederf van voedsel.

Conclusie

Als je wilt weten of er een stroomstoring is in Winterswijk, zijn er verschillende manieren om hierachter te komen. Het is aan te raden om het lokale nieuws te volgen, sociale media te raadplegen en contact op te nemen met de netbeheerder. Als je merkt dat er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om jezelf en anderen te beschermen.

Plaats een reactie