Stroomstoring Zevenaar

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Zevenaar en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

Stroomstoring in Zevenaar

Op 23 augustus 2021 werd Zevenaar getroffen door een stroomstoring. De storing begon rond 14:30 uur en duurde ongeveer een uur. Het was een flinke storing, want ongeveer 10.000 huishoudens en bedrijven zaten zonder stroom. De oorzaak van de storing was een defecte kabel.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast. Zo werkten verkeerslichten niet meer, waardoor het verkeer vastliep. Ook konden mensen niet meer pinnen en vielen sommige liften stil. Gelukkig was de storing na een uur verholpen en kwam alles weer langzaam op gang.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

1. Lokale nieuwsbronnen

De lokale nieuwsbronnen zijn vaak als eerste op de hoogte van een stroomstoring. Dit kan bijvoorbeeld de website van de gemeente zijn, maar ook de lokale krant of radiozender. Op deze kanalen kun je vaak snel informatie vinden over de oorzaak van de storing en hoe lang het gaat duren.

2. Netbeheerder

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van het elektriciteitsnetwerk. Als er een stroomstoring is, kun je contact opnemen met de netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. In Nederland zijn er verschillende netbeheerders, afhankelijk van de regio waarin je woont.

3. Sociale media

Sociale media zoals Twitter en Facebook kunnen ook een goede bron van informatie zijn. Veel mensen delen hun ervaringen en vragen om informatie op deze kanalen. Door te zoeken op de hashtag #stroomstoring of #zevenaar kun je snel zien of er een stroomstoring is en wat de ervaringen van anderen zijn.

4. Buren

Als je buren ook zonder stroom zitten, is de kans groot dat er een stroomstoring is. Je kunt bij je buren informeren wat er aan de hand is en of zij al contact hebben opgenomen met de netbeheerder.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of de buren ook zonder stroom zitten

Als je buren ook zonder stroom zitten, is de kans groot dat er een stroomstoring is. Je kunt bij je buren informeren wat er aan de hand is en of zij al contact hebben opgenomen met de netbeheerder.

2. Controleer de stoppenkast

Als alleen jouw huis zonder stroom zit, kan het zijn dat er een probleem is met de stoppenkast. Controleer of de stoppen zijn doorgeslagen en zet ze weer aan als dat het geval is.

3. Neem contact op met de netbeheerder

Als er een stroomstoring is, kun je contact opnemen met de netbeheerder om te vragen wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. De netbeheerder kan je ook adviseren over wat je moet doen tijdens de stroomstoring.

4. Zorg voor veiligheid

Als de stroomstoring lang duurt, kan het zijn dat je geen gebruik kunt maken van elektrische apparaten. Zorg ervoor dat je voldoende kaarsen en zaklampen in huis hebt en dat je weet waar de brandblusser en EHBO-kit zijn.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen, maar door rustig te blijven en de juiste stappen te volgen kun je de overlast beperken. Door gebruik te maken van lokale nieuwsbronnen, de netbeheerder, sociale media en je buren kun je snel achterhalen wat er aan de hand is en hoe lang de stroomstoring gaat duren. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende kaarsen en zaklampen in huis hebt en dat je weet waar de brandblusser en EHBO-kit zijn.

Plaats een reactie