Stroomstoring Zoetermeer

Op woensdagochtend 14 juli 2021 werd Zoetermeer getroffen door een stroomstoring. Veel inwoners van de stad zaten zonder stroom en waren hierdoor beperkt in hun dagelijkse activiteiten. Maar hoe kom je er eigenlijk achter dat er een stroomstoring is in Zoetermeer?

Lokale nieuwsbronnen

De meest voor de hand liggende manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Zoetermeer, is door het lokale nieuws te raadplegen. Dit kan via verschillende kanalen, zoals:

 • Lokale nieuwswebsites
 • Lokale radiozenders
 • Lokale televisiezenders

Op deze kanalen wordt vaak snel bericht over een stroomstoring en worden inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Sociale media

Een andere manier om erachter te komen of er een stroomstoring is in Zoetermeer, is door sociale media te raadplegen. Op Twitter en Facebook worden vaak berichten geplaatst door inwoners die merken dat ze zonder stroom zitten. Door te zoeken op hashtags als #stroomstoring of #Zoetermeer kun je snel zien of er meer mensen zijn die last hebben van een stroomstoring.

Ook netbeheerders zoals Stedin en Liander zijn actief op sociale media en plaatsen regelmatig updates over stroomstoringen en de voortgang van het oplossen hiervan.

Stappen bij een stroomstoring

Als je merkt dat er een stroomstoring is in Zoetermeer, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen:

 1. Controleer of de buren ook zonder stroom zitten. Als dit het geval is, is de kans groot dat er sprake is van een stroomstoring.
 2. Bel de netbeheerder. Dit kan via het storingsnummer dat op de website van de netbeheerder te vinden is. Geef hierbij door dat je zonder stroom zit en wat je adres is.
 3. Haal de stekkers uit de stopcontacten. Dit voorkomt dat er schade ontstaat aan apparaten wanneer de stroom weer terugkomt.
 4. Wacht af tot de stroom weer terugkomt. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de oorzaak van de stroomstoring.

Oorzaken van een stroomstoring

Een stroomstoring kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Een defect in het elektriciteitsnetwerk
 • Een storing in een transformatorhuisje
 • Een blikseminslag
 • Een te hoge belasting van het netwerk

Netbeheerders werken hard om stroomstoringen te voorkomen en op te lossen. Zo worden er regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en wordt het netwerk continu gemonitord.

Conclusie

Een stroomstoring kan vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in Zoetermeer. Door het lokale nieuws te raadplegen of sociale media te checken, kun je snel op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Als je zonder stroom zit, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om schade aan apparaten te voorkomen. Netbeheerders werken hard om stroomstoringen te voorkomen en op te lossen, maar soms kan het helaas niet voorkomen worden.

Plaats een reactie