Stroomstoring Zundert

Op een willekeurige dag kan het gebeuren: een stroomstoring. Het kan voor veel overlast zorgen en het is belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. In dit artikel gaan we dieper in op de stroomstoring die plaatsvond in Zundert en hoe je erachter kunt komen of er een stroomstoring is in jouw buurt.

De stroomstoring in Zundert

Op 12 mei 2021 werd Zundert getroffen door een stroomstoring. Het was een flinke storing die ervoor zorgde dat veel huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. De storing begon rond 10 uur ’s ochtends en duurde tot ongeveer 12 uur ’s middags. De oorzaak van de storing was een defect in een transformatorhuisje.

De stroomstoring zorgde voor veel overlast in Zundert. Veel winkels moesten hun deuren sluiten en ook het openbaar vervoer had last van de storing. Mensen konden niet meer met de trein of bus reizen en ook de verkeerslichten werkten niet meer. Gelukkig was de storing na een paar uur verholpen en kwam het normale leven weer op gang.

Hoe kom je erachter of er een stroomstoring is in jouw buurt?

Als er een stroomstoring is in jouw buurt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en hoe lang het gaat duren. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt:

1. Check het lokale nieuws

Als er een stroomstoring is, zal dit vaak worden gemeld in het lokale nieuws. Dit kan via internet, radio of televisie. Op de website van de netbeheerder kun je vaak ook informatie vinden over de storing en hoe lang het gaat duren.

2. Gebruik social media

Social media kan ook een handige manier zijn om erachter te komen of er een stroomstoring is in jouw buurt. Op Twitter kun je bijvoorbeeld zoeken op de hashtag #stroomstoring en kijken of er mensen zijn die hierover tweeten. Ook op Facebook kun je kijken of er berichten zijn van mensen die last hebben van een stroomstoring.

3. Bel de netbeheerder

Als je er niet achter kunt komen wat er aan de hand is, kun je altijd de netbeheerder bellen. Zij kunnen je vertellen of er een storing is en hoe lang het gaat duren. Het telefoonnummer van de netbeheerder staat vaak op de website van de netbeheerder of op je energierekening.

Wat moet je doen bij een stroomstoring?

Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de volgende stappen te volgen:

1. Controleer of de buren ook last hebben van de storing

Als alleen jij last hebt van de storing, kan het zijn dat er iets mis is met jouw elektriciteitsaansluiting. Controleer daarom eerst of de buren ook last hebben van de storing.

2. Schakel alle apparaten uit

Als er een stroomstoring is, kan er een piekspanning ontstaan als de stroom weer terugkomt. Dit kan ervoor zorgen dat apparaten kapot gaan. Schakel daarom alle apparaten uit en trek de stekkers uit het stopcontact.

3. Houd de koelkast en vriezer dicht

Als de stroomstoring lang duurt, kan het zijn dat de koelkast en vriezer niet meer goed werken. Houd daarom de deuren van de koelkast en vriezer dicht om de kou zo lang mogelijk vast te houden.

4. Blijf uit de buurt van elektrische apparaten

Als er een stroomstoring is, kan het zijn dat er nog wel stroom op de leidingen staat. Blijf daarom uit de buurt van elektrische apparaten en stopcontacten.

Conclusie

Een stroomstoring kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom belangrijk om te weten wat je moet doen als het jou overkomt. Als er een stroomstoring is in jouw buurt, kun je dit vaak vinden via het lokale nieuws, social media of door de netbeheerder te bellen. Als er een stroomstoring is, is het belangrijk om rustig te blijven en de juiste stappen te volgen om schade te voorkomen.

Plaats een reactie